örjan westerlund

101 Öl du måste dricka innan du dör, 2016/2017

För sjunde gången kommer här möjligheten att få bästa tipsen i ölshoppingen av Örjan Westerlund. Boken innehåller 101 rekommendationer som läsaren kan bygga sitt malt- och humleslott av. Här är välcementerade hörnstenar av etablerade klassiker som inte får missas, såväl av äldre snitt som ölsorter från senaste åren. Här är också åtskilliga nykomlingar på marknaden som ger en känsla för vart ölsupen barkar hän – är humlebomber på väg tillbaka i kastbana? Eller är det kanske stout och porter som blir det som slinker ner i var strupe under 2016 och 2017?

Boken omfattar öl från hela världen, från såväl stora som små tillverkare, om än det ska sägas att de små tillverkarna och de svenska bryggerierna välförtjänt får en liten större andel än stora och utländska bryggerier. Den värld av ölintresse som i Sverige drivit fram ett par hundra bryggerier och tusentals hembryggare får här en atlas. Under åren har boken varit en uppskattad guide för provning bland vänner, eller bara för egen jakt på nyheter och breddade ölreferenser. Boken passar genom sin bredd såväl nyfrälsta som mer bevandrade ölentusiaster.

De uppskattade noteringsraderna för egna omdömen finns kvar på varje sida. Läsaren bjuds in till att tycka till och utmana författaren. Smakar det verkligen engelsk julpudding och doftar det bränd knäckebrödskant, eller kan det vara persika, med en dunst av citron? Prova själv, 101 gånger! Mycket god läsning tillönskas den törstige läsaren!

 

Utgivningsdatum: 2016-04-13
Formgivare: Alan Maranik
Fotograf: Örjan Westerlund
ISBN: 9789186287931