örjan westerlund

101 Öl du måste dricka innan du dör, 2018/2019

Boken omfattar öl från hela världen, från stora och små tillverkare. Övervikten ligger helt välförtjänt på små tillverkare och svenska bryggerier. För nionde året i rad ger Örjan Westerlund sina nyhetstips i ölshoppingen. 101 rekommendationer ger läsaren möjlighet att finna såväl trendiga nyheter som IPA, APA, DIPA och klassiska sorter som pilsner, ale, wit och bitter. 

Öl är intressant för en större publik än någonsin. Den trenden har drivit fram hundratals bryggerier och tusentals hembryggare. 101 Öl du måste dricka innan du dör kommer därför som en välkommen ciceron i öldjungeln. I ett helt decennium har denna bok varit en uppskattad guide för provning bland vänner eller bara för läsarens personliga jakt på nyheter och breddade ölreferenser. 

Boken passar genom sin bredd både nyfrälsta ölälskare och erfarna, väl ölbevandrade entusiaster. Varje ölrecension har utrymme för egna noteringar. Läsaren bjuds in till att tycka till om och utmana författaren, smakar det verkligen sirapslimpa, mälteri, kaffe och julpudding, och doftar det verkligen bränd knäckebrödskant med en dunst av mango och kattpink? Prova själv, 101 gånger! Läskande läsning tillönskas alla öltörstiga!

 

Utgivningsdatum: 2018-04-06
Formgivare: Alan Maranik
ISBN: 9789188397218