MARIE TÖRNBLOM & LEIF TÖRNBLOM

101 Bröd du måste baka innan du dör, 2019

Ny och uppdaterad utgåva av boken som fått pris som Sveriges bästa bok om matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan!

Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt än doften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedla glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn. Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om i världen. Den här boken visar på flera länders brödkultur i många varierande former och smaker.

Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd, några enkla och andra med mer tidskrävande bakning. Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att få känna den elastiska och formbara degen mot mjölade händer är sinnligt. Vilken härlig belöning att sedan njuta av det nybakade brödet med lite smör! 

Till många av recepten ges tips om varierande utbakning, smaksättning och vad som är extra gott att servera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd ska mogna några dagar medan andra bäst äts nygräddade och ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokas och de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd är lustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofter och smaker kittlar alla våra sinnen!

 

Utgivningsdatum: 2019-09-11
Fotograf: Leif Törnblom
ISBN: 9789188397409