STEFAN LINDSTRÖM & ELIQ MARANIK

101 Cocktails du måste dricka innan du dör, 2019/2020

Årets bästa cocktailbok! 

I årets uppdaterade utgåva av 101 cocktails du måste dricka innan du dör har författarna trendspanat i cocktailvärlden och tagit med flera nya drinkar som nu serveras på etablerade cocktailbarer världen över.

Bland recepten finns förstås också odödliga klassiker som Bloody Mary, Cosmopolitan och Dry Martini, men även alkoholfria drinkar och nyskapande, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och London.

Till varje recept hör användbara tips eller rolig kuriosa om drinken, bland annat kvicka kändiscitat om cocktaildrickande. Utöver cocktailrecepten finns handfast information om vad varje bartender med stil bör känna till om drinktyper, specialuttryck och glasvarianter. Här ges också tips på redskap, ingredienser och vad som är bra att tänka på vid ingrediensval och tillredning. Med andra ord allt en cocktailälskare behöver veta!. 

Gourmand Awards har utsett denna till årets bästa cocktailbok i Sverige, i och med det är den nominerad till att tävla i finalen om titeln Best in the World, finalen går av stapeln våren 2020.

 

Utgivningsdatum: 2019-10-08
Formgivare: Alan Maranik
ISBN: 9789188397393