ELIQ MARANIK

101 Smoothies – vitaminrika fruktdrinkar att njuta av, 2021

101 Smoothies är den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Nytt i den här utgåvan är ett kapitel om probiotiska smoothies.

Här lär du dig att enkelt göra supergoda smoothies och att det finns mycket att vinna på att tillaga allt från grunden i stället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett ekologiskt miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat. För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i sex kategorier: probiotiska smoothies, varma smoothies, gröna smoothies, frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies och smoothie bowls.

Boken innehåller också en presentation av varje frukt och grönsak när på året de är som bäst, var i världen de odlas, när de skördas samt hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Du hittar även recept på hemgjord nöt-, frö- och havremjölk samt hur du kan boosta dina smoothies med superfood, superbärpulver och andra naturliga kosttillskott. 

101 Smoothies vann första pris i sin kategori vid Måltidsakademien 2012 och silvermedalj på den internationella Gourmand Awards 2013.

 

Utgivningsdatum: 2021-03-31
ISBN: 9789188397607