örjan westerlund

101 Whisky du måste dricka innan du dör, 2017/2018

Nionde utgåvan av 101 Whisky du måste dricka innan du dör fångar de mest aktuella trenderna på whiskyhyllan. Med författarens otaliga provningar som grund styrs också innehållet efter det intresse som finns hos konsumenterna, denna gång med en än större tyngdpunkt på små whiskynationer såväl USA som Sverige. Trettiotalet nya sorter att uppdatera för den påläste whiskydrickaren likaväl som den nyinvigde kan inspireras.

Boken ger omdömen med vedertagna uttryck, men även leenden genom kreativa klacksparkar där entusiasmen märks – smörkola, ek och fruktgodis tillhör några av de beskrivande orden, liksom knallpulver, popcorn och lakritsrot.

Ta med boken till taxfree-shopen och Systembolaget. Botanisera, prova själv och skriv en rad när du hittar egna favoriter och underhållande associationer.

Som tidigare är urvalet gjort från alla genrer och prisnivåer: maltwhisky, blended och bourbon. Så gott som alla sorter i boken finns på hyllan, eller i beställningslistan på Systembolaget. Genom provningar och sociala medier har Örjan Westerlund fångat de favoriter som finns hos såväl nya som etablerade sorter. Här kommer omdömen om doft, smak och eftersmak som sprider en tydlig hängivenhet till alla våra whiskyälskare.

Etthundraen gånger skål och god läsning!

 

Utgivningsdatum: 2017-08-29
Formgivare: Alan Maranik
ISBN: 9789188397171