örjan westerlund

Bourbon & American Whiskey

Whiskyintresset ångar vidare i ett outtröttligt tempo. Etablerat hos några, medan det vaknar till hos allt fler, för att blomma ut i hängivet sökande av smaker, dofter och fakta. Om än skotsk maltwhisky är etablerad, så gör just faktasuget att det talas om andra länder och tillverkare.

Trendkänsliga blickar riktas mot nya områden och där väcker USA stort intresse. Där finns både världskända storsäljare och små hantverksdestillerier. Tack vare hundraåriga lagkrav hålls kvaliten på mycket hög nivå. Den generösa, aromatiska stilen hos amerikansk whisky erbjuder goda möjligheter till utforskande av kombinationer med choklad och desserter, såväl som i klassiska cocktails.

Detta ger grunden till denna vältajmade bok. I författarens anda ingår ett stort mått av historik, skrönor och fakta – det som gör amerikansk whisky till något extra. I en dryckeskultur på väg mot revansch täcker boken in de kända märkena liksom nya, små tillverkare från USA och Kanada. Du hittar kändisar som Jack Daniels och Jim Bean, men även entreprenörer från vårt århundrade, såsom lilla Hudson mitt i New York.

Bourbon & American Whiskey är en underhållande resa genom allt ifrån George Washingtons destilleri till indiankrig och vilda nybyggare. Här finns även drinkrecept och shoppingtips. Detta är boken för den som gått vidare med sitt whiskyintresse. Här finns kommande års whiskytrender redan nu!

 

Utgivningsdatum: 2016-11-14
Formgivare: Alan Maranik
ISBN: 9789188397010