eliq maranik

Choklad & praliner: Förföriskt goda praliner, kakor, tårtor, cupcakes & mousser

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 kategori: Choklad. Motivering: "Chokladens väg från kakaoträdet till pralinen beskrivs i denna vackra bok. Här görs hantverket så enkelt, att recepten lätt kan användas i hemmaköket. En inspirerande bok för alla som älskar choklad."

Choklad & praliner är en bok fylld av praliner, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens. De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att lyckas hemma i det egna köket och göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.

Förutom avsnitt om chokladhistoria, olika chokladbönor och chokladtillverkning innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd i synnerhet för att göra chokladpraliner, som kräver en del övning och träning. Och ju duktigare du blir på att välja rätt råvaror, desto större blir smakupplevelsen.

Choklad & praliner är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till alla glada hemmabagare och hemmakonditorer. Illustrerad med förföriska fotografier som inbjuder till chokladkalas. 

 

Utgivningsdatum: 2013-09-10
Redaktör: Eva Stjerne
Formgivare: Eliq Maranik, Alan Maranik
Fotograf: Stefan Lindström
ISBN: 9789186287436