Örjan Westerlund & Merja Jusélius

Cigarr: Historien, smakerna, tillbehören

Här är en bok som kastar sig ut i cigarrnjutning utan förbehåll – såväl historik, roliga fakta, mustiga anekdoter som odling och rullning av finaste tobak.

  • Historia: Sträckläs om Columbus, Hernán Cortéz och Winston Churchill. Res med tobaken genom tiden från Sydamerikas djungler till snusande kungar och rökande revolutionärer.
  • Rätt cigarr: Här får du dagens utbud av cigarrer och de bästa tillverkarna. Lär dig vad som skiljer världens cigarrproducerande länder. Fördjupa dig i hur kineser tagit över även en del av cigarrvärlden och såklart att det finns prima svenska cigarrer!
  • Tillbehören: Tips om snoppare och humidorer, liksom skötselråd för dina cigarrer.
  • Roliga fakta: Lär dig varför smokingen är släkt med rökrocken och varför både frihetskämpar och mördare gett namn åt cigarrer.

Det här är boken för dig som vill lära mer om cigarrer och cigarrens värld. Detta är även en bok för dig som tänt fler cigarrer än du kan räkna, men fortfarande är road av cigarrkunskap. Du kanske grunnar på varför en fez har hamnat i rökrummet, hur vulkaner påverkar tobakens smak och varför i herrans namn det ska tändas med cederträ när man bara bränner fingrarna?! 

Författarna önskar god läsning och många sköna stunder, i godan ro medan rökringarna svävar iväg och skänker den kontemplativa njutning som bara en cigarr kan ge.

 

Utgivningsdatum: 2023-11-14
ISBN: 9789189722187