ÖRJAN WESTERLUND

Gin: En kärlekshistoria, 2019

Svenska mästaren i gin och tonic presenterar här en bok om gin som är ett fyrverkeri av givna och udda fakta om gin, mängder av recept samt både köp- och blandningstips. En bok för alla ginälskare. 

”Här är mina favoriter bland gin och gindrinkar, ihop med de mest rafflande och underhållande fakta jag hittat om gin. Gin är brett och blandningsbart! Gin är något jag både blivit kär i och faktiskt också kär av! ”, säger författaren. 

Boken omfattar en gedigen genomgång av ginens historia – från gamla greker via 30-åriga kriget, ett försupet London, in till förbudstiden och våra dagars uppsving för en klassisk bas för goda drinkar. 

Författaren har en stil som är mycket lättläst och underhållande, och behåller ändå en röd tråd mättad av fakta och kuriositeter. Känslan för läsaren är inte olik att sitta med på en provning. Boken medger sträckläsning genom historiken med många leenden. Bäst är boken nog ändå med en skön soffa, några kapitel i taget och avbrott för en god drink!

Gourmand Awards har utsett denna till årets bästa bok om gin i Sverige och därmed är den nominerad till att tävla i finalen om titeln Best in the World, finalen går av stapeln våren 2020.

 

Utgivningsdatum: 2019-11-26
ISBN: 9789188397454