frederik zäll

Grilla & rök: Barbeque – grönsaker, kött, fisk & fågel, 2019

En svensk hyllning till den amerikanska söderns barbeque! Underbara recept från Texas, Louisiana och Florida. Läckra matbilder och reseberättelser fyllda med inspiration och matlagningsglädje.

Följ med vår matlagande Frederik Zäll på hans resor genom USA. I boken finns hela 75 läckra och välskrivna recept ackompanjerade av vackra bilder. Frederik tar oss även igenom en grill- och rökskola innan receptkategorierna The Cattle (nötkött), The Hog (fläskkött), The Veggies (grönsaker), The Swimmers (fisk) och The Flyers (fågel).

Det som verkligen får boken att sticka ut i jämförelse med andra BBQ-böcker är det välfyllda kapitlet Travelin Zäll där läsaren får följa med Frederik på road trips genom både Florida och Texas. Även ett kapitel om New York är adderat. Kapitlet är väldokumenterat med fantastiska bilder från cowboyrancher, smoke houses, stränder, restauranger och en hel del annat. 

På sitt personliga och lättsamma sätt delar Frederik med sig av både inspiration, restips, matlagningsglädje och kunskap – alltid med en stor glimt i ögat! En given bok för alla som älskar Grillin, Smokin and BBQ. 

Gourmand Awards har utsett denna till årets bästa bok om barbeque & grillning i Sverige och därmed är den nominerad till att tävla i finalen om titeln Best in the World, som går av stapeln våren 2020.

 

Utgivningsdatum: 2019-04-05
Formgivare: Alan Maranik
ISBN: 9789188397270