Hasse Nilsson

Historier jag har hört i Skottland och andra berättelser om whisky

Boken tilldelades priset "Best in the world" i kategorin "Drinks history", vid den årliga internationella finalen i Gourmand Cookbook Awards, med motiveringen: "Hasse Nilsson levererar ett mästerverk om tusen och en berättelser om skotsk whisky och dess otroliga karaktärer. Texterna, vackert illustrerad, ger liv åt skurkarna, smugglarna, aristokraterna och damerna som byggt whiskylegender under årens lopp".

Här är den andra upplagan, reviderad med ny fakta och utökad med nya berättelser. När den första upplagan av Historier jag har hört i Skottland publicerades 2021 omtalades den som en av de mest fascinerande whiskyböckerna någonsin. Osannolika skrönor, dramatiska händelser, förslagna skojare, fängslande livsöden och fantastiska män och kvinnor upphör aldrig att beröra. 

Whiskyförfattaren Hasse Nilsson tar oss med genom dessa faktastinna, halvt skönlitterära noveller. Det är en hisnande, humoristisk resa genom whiskyhistorien, ömsom fabulerad, ömsom stringent, vibrerande välskriven och ackompanjerad av fler än 200 makalöst vackra bilder. Ett måste för den whiskyintresserade, liksom för alla som uppskattar en riktigt god berättare och riktigt bra berättelser (2 nya i denna utgåva).  

 

Utgivningsdatum: 2022-09-28
ISBN: 9789189722002