anne nilsson

Kaffe – världens dryck

Kaffe – världens dryck är en inspirerande, rolig och lärorik bok som snabbt drar dig in i kaffets spännande och föränderliga värld med hjälp av en helgjuten form och många vackra bilder.

Boken täcker det mesta som är värt att veta om kaffe: växten kaffe, historien om hur kaffe blev dagens världsdryck, alla vitala steg fram till färdigt kaffe, kaffe som handelsvara,  ansvarsfullt kaffe, hälsoaspekter av kaffe, mängder med handfasta råd om bönor, redskap & hantverk, mångfalden av kaffedrycker och olika länders varierande kaffevanor.

Här ingår också specialskrivna kapitel för den svenska marknaden om kaffets utveckling i Sverige till dags dato samt tips på bra kaffeställen, specialaffärer, mikrorosterier, baristautbildningar och informationskällor.

Boken är en perfekt present till alla kaffedrickare – både till dig själv och alla andra. Den kan även användas som en introduktion i ämnet för yrkesverksamma inom mat-, dryckes-, kafé- och restaurangvärlden eller, varför inte, som gåva i samband med olika kunderbjudanden. God kaffenjutning!

 

Utgivningsdatum: 2016-08-26
Formgivare: Eva Strindlund
Faktagranskare: Kaveh Azizian
Redaktör: Eva Stjerne
ISBN: 9789186287962