frederik zäll

Lergrytor & långkok

Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenal tillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.

Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar – maträtter som är hälsosamma, smakrika och framför allt enkla att lyckas med.

Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar och värmande soppor.

Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt.

 

Utgivningsdatum: 2013-11-27
Formgivare: Eliq Maranik, Alan Maranik
Fotograf: Frederik Zäll
ISBN: 9789186287474