örjan westerlund & frederik zäll

Lyxlagat: Sommarmat & snaps

Nu är det dags för matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll att ännu en gång få sällskap i sin Lyxlagat-serie. Denna gång är det dryckesexperten Örjan Westerlund som bidrar med sin kunskap om de starka dryckerna vi svenskar så gärna avnjuter i sällskap med den svenskaste av alla mattraditioner: den lätta, härliga sommarmaten med sillen på självklar hedersplats.

Till skillnad från tidigare Lyxlagat-böcker har dock drycken denna gång fått snäppet större utrymme. Som vanligt får vi veta vilken dryck som finns i kockens glas, men nu får vi även förslag på lämpligt dryckesval för gästerna. Här finner vi en hel del egna kryddningar komponerade av Örjan Westerlund, men även sådant den törstige kan hitta på butikshyllan. Liksom i de tidigare böckerna ackompanjeras matlagningen med Frederiks val av musik, och här utlovar vi några riktigt sköna sommarlåtar.

Som vanligt är Frederiks recept lyxiga och tillpiffade men enkla att tillaga på samma gång. Till detta bidrar Örjan Westerlund med anekdoter och fakta om vad som egentligen händer när sillen möter snapsen – och mycket mer!

Dessa båda herrar är knappast eniga om allt – men definitivt om att maten ska vara lyxlagad. Skål och välkommen! 

 

Utgivningsdatum: 2011-05-23
Fotograf: Frederik Zäll, Örjan Westerlund
ISBN: 9789186287115