Peter m eronson & robert andersson

Prova öl: Titta, dofta, smaka, 2019

Efter att ha sålt fantastiska 5 000 exemplar på knappt ett år är det hög tid för en nyuppdaterad utgåva av denna dundersuccé! Efter många mejl och samtal från läsare har vi tagit åt oss responsen och gjort uppdateringar utifrån läsarnas önskemål.

En del populära kapitel från den första versionen kommer att finnas kvar, såsom hur man ska lägga upp en provning, vilka stilar som finns, val av glas och vilka felsmaker man ska leta efter. Men lite justeringar är gjorda i dessa avsnitt där det bland annat tillkommer andra typer av glas och ölstilar, då ölet som dryck är i ständig utveckling. 

Det nya är att flera av temaprovningarna är utbytta mot nya. Dessutom kommer det finnas helt nya bilder tagna av fotografen och författaren Robert Andersson. Så det här är inte bara en helt ny utgåva utan även en helt ny bok. 

Den första utgåvan har fått mycket positiv respons och det har varit uppenbart att en bok om hur man provar öl har saknats på den svenska marknaden. Öl har under de senaste fem åren seglat upp som en av de mest spännande och innovativa dryckerna i världen. Denna skummande maltdryck har ett stort spann av smaker, dofter och utseende till skillnad från till exempel vin.

 

Utgivningsdatum: 2019-04-05
ISBN: 9789188639394