eliq maranik

Smoothie bowls

En smoothie bowl är en krämigare variant av en "vanlig" smoothie – samma kalorimängd och näringsinnehåll men med längre mättnadskänsla. Ladda kroppen med vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Stärk immunförsvaret. Få kroppen i balans.

En näringsrik smoothie bowl är perfekt som start på dagen, som mellanmål eller vid en paus på jobbet. Bäst av allt, en smoothie bowl går inte att kasta i sig i farten, eftersom den serveras i skål och äts med sked. Unna dig att stanna upp och njut av en stunds lugn och avslappning, något alla mår bra av i dagens jäkt och stress.

Boken Smoothie bowls innehåller många lättlagade recept där energirika bär, frukter och grönsaker blandas och mixas med fibrer, oljor, nötter, frön, alger, superbärpulver och mycket annat gott och nyttigt. Naturligtvis bygger recepten på ett miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat. Samtliga recept passar vegeterianer, veganer och raw-foodare och är fria från laktos och tillsatt socker.

Grundrecept på egentillverkad nötmjölk, müsli och granola ger mervärde, liksom praktiska råd om hur frukt, grönsaker, bär och andra ingredienser bör förvaras, vilka hälsoeffekter de ger, vad som går att frysa in, vilka fällor man bör undvika i mataffären och mycket annat som är bra att veta. En rejäl energikick är den perfekta starten på en hälsosam livsstil!

 

Utgivningsdatum: 2015-06-16
Redaktör: Eva Stjerne
Formgivare: Eliq Maranik, Alan Maranik
Fotograf: Eliq Maranik, Stefan Lindström
ISBN: 9789186287757