Nu kommer del två av boken Vår tid är nu: Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1962. Den är kopplad till säsong två av SVT-serien Vår tid är nu som sändes under hösten 2018.
I boken fortsätter författarna att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia (italiensk afton), påskmeny och kondis-meny.
Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektur/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring och charterresande/semester/vägkrogar.
Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då. Mycket nöje och smaklig måltid!
Utgivningsdatum: 2018-11-27
Formgivare: Anders Avehall
ISBN: 9789188639233
Producerad av Frilans Anne Nilsson & Visual Designers