eliq maranik

Vinter-smoothies – värmande vitaminbomber

Vinter-smoothies är något speciellt. De både värmer och smakar gudomligt. I en del av recepten används te som bas något som är nytt och troligen banbrytande i smoothievärlden. Boken innehåller ett sextiotal, välkomponerade och vintriga smoothierecept, indelade i fyra huvudgrupper: kryddiga & lätta, varma, krämiga & fylliga samt gröna.

En het äppel- och kanelsmoothie eller en varm havremocca gör gott när det är ruggigt och snökallt ute, och att bjuda familj eller vänner på en apelsin-, lingon- och ingefärshetta uppskattas garanterat. Ladda termosen med en varm smoothie när du ska ut och äventyra eller sporta i det fria – en perfekt kroppsvärmare som dessutom innehåller massor av vitaminer och andra nyttigheter som håller förkylningar på avstånd och stärker immunförsvaret.

Ingredienserna, helst ekologiska, finns i vanliga mataffärer. Ett tips är att köpa och frysa in frukter, bär och grönsaker när de har säsong, det spar både tid och pengar. När jag började experimentera med varma smoothies med vintriga smaker blev jag helt överrumplad av hur gott det blev. Våga testa du också! Jag lovar, du kommer att bli glatt överraskad.

 

Utgivningsdatum: 2016-10-05
Formgivare: Alan Maranik
ISBN: 9789188397027