Anne Nilsson, författare. Foto: Mats Lundqvist

Anne Nilsson

Anne Nilsson är idag Sveriges mesta kaffeboksförfattare med Svensk kaffebok, En handbok kaffe, Kaffe – som blev utnämnd till världens fjärde bästa kaffebok i kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2010 – och nu senast Kaffe – världens dryck

"Jag är inte den där kaffespecialisten utan mer kaffeälskaren som vill dela med mig av specialisternas kunskaper. Därför får experterna faktagranska det som jag skriver."

Annes smak för kaffet började tidigt. Redan som sexåring tog hon den första koppen tillsammans med mormor. Då blev kaffet utspätt med mycket mjölk. Sedan har kaffe följt henne genom livet. Under au-pairtiden 1988–89 i kaféstaden Wien förfinades kaffeintresset och hon fick upp ögonen för "godare" kaffe och mångfalden kaffedrycker. 

Anne har en bakgrund som biolog, ekonom, miljökonsult, journalist och skribent. Idag arbetar hon som skribent, författare och pr-konsult med fokus på främst hållbar affärsutveckling. För att få en härlig blandning skriver hon då och då lustfyllda böcker om livets goda i mat- och dryckesväg.

Läs mer om Anne Nilsson

 

Senaste böcker

"Språket är lättsamt och lättläst. Bilderna är förföriska och inspirerande."
Tom Hermansson Snickars, BTJ-häftet nr 23, 2016, om boken Kaffe – världens dryck