Leif Törnblom, fotograf, och Marie Törnblom, författare.

Marie Törnblom

Marie Törnblom är matjournalist med många års erfarenhet som matkreatör och stylist. Hon har arbetat för flera förlag under åren och skrivit ett antal böcker samt medverkat i många större bokprojekt. Hon har medverkat flitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept, artiklar och inbjudande bildarrangemang. Marie har alltid arbetat från idé till färdigt material med bild, form och färg i både teori och praktik.

Måltider är viktiga för Marie och hennes familj. Något som hon tycker är roligt – från kastrull till bord. Hon tar gärna vara på årstidernas skiftningar i såväl bildplanering som recepten. Den huvudsakliga uppgiften för Marie har varit att sprida kunskap och matglädje genom sitt arbete som matjournalist, matkreatör, stylist samt informatör och kursledare.

Hos Grenadine Bokförlag har hon utkommit med fem böcker där boken 101 Bröd du måste baka innan du dör fick Måltidsakademiens pris och tredje pris i World Gourmand Cookbook Awards, i klassen bröd. Marie arbetar med böckerna tillsammans med sin man Leif som är fotograf.

Läs mer om Marie Törnblom

 

Senaste böcker