Per Bäckström har jobbat som konditor sedan 1991. År 2016 startade han företaget Modern Pastry Stockholm AB – ett konsultföretag inom bageri/konditori/restaurang – och jobbar sedan dess med Stinas Bageri som produkt- och produktionsansvarig. Han är även bollplank till sin före detta arbetsgivare, Wienercaféet i Stockholm, där han var chefskonditor och kreativ chef.
Dessförinnan har han jobbat som dessert- och leveransansvarig på flera välkända Stockholmskrogar och -caféer, däribland Prinsen, Villa Godthem, Le Rouge, Trattorian, Zink Grill, Le Bar, Orangeriet, Bar Burger Café och Café Milano. På hans CV finns även NK-bageriet, Bakker de la Haije i Amsterdam, Scandic Hotell Hasselbacken, Melody Hotell och Villa Källhagen i Stockholm.
Per vann tredjepriset i Dessertmästarna 2014 på kanal 5, fick brons i Årets Konditor 2015, och deltog åter 2016 i Dessertmästarna och kom även då på en tredjeplats.
"Jag håller mig ständigt uppdaterad på trender och följer alla stora konditorer över hela världen. Försöker hela tiden vara i framkant med allt jag gör och vill vara en förebild för yngre bagare och konditorer."
Producerad av Frilans Anne Nilsson & Visual Designers