ÖRJAN WESTERLUND

101 Öl du måste dricka innan du dör, 2021/2022

Du håller i tolfte uppdaterade utgåvan av Örjan Westerlunds ölguide. Rekordmånga nya öl finns med i denna Sveriges kanske mest sålda ölbok. Författaren tar dig på tur bland många nyheter och några etablerade öl du bör prova. Boken är tydligt uppdelad per ölsort så att shoppingen blir enkel. Här är en trendkompass med många svenska småbryggerier såväl som utländska märken. Du hittar god lager, stout och pilsner såväl som belgiska suröl, APA och IPA. Några alkoholsvaga öl finns också med liksom en handfull av den ökande kategorin session IPA, som ger mycket smak med något lägre alkoholhalt.

101 Öl du måste dricka innan du dör är en oundgänglig hjälp i butiken, om så bara för egen jakt på inspiration. Örjan Westerlund ger 101 rekommendationer med träffsäkerhet, vare sig du ska bunkra för en after work hemma, läska dig efter gräsklippningen eller vill ha tips om mat eller ostar till ölen. Här finns öl från hela världen, men tyngdpunkten är från små tillverkare i den ständigt växande skaran av ölälskande svenska bryggerier.

Varje öl i boken har utrymme för läsarens egna noteringar. Tyck till och utmana författaren smakar det verkligen havrefras, nymalet kaffe och knäckebröd? Är det mango det doftar eller är det passionsfrukt och hallonremmar? Prova själv, 101 gånger! Skummande god läsning tillönskas alla öltörstiga!

 

Utgivningsdatum: 2021-08-19
ISBN: 9789188397706