eliq maranik

101 Smoothies – underbara fruktdrinkar att njuta av!

101 Smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliqs favoriter, gröna smoothies, är nytt i denna uppdaterade utgåvan.

Här lär du dig att enkelt göra supergoda smoothies och att det finns mycket att vinna på att tillaga allt från grunden istället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett ekologiskt miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat.

För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i fyra kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om gröna smoothies och smoothie bowls. 

Boken innehåller också en presentation av varje frukt och grönsak när på året de är som bäst, var i världen de odlas, när de skördas och hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Dessutom finns kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att ha till hands samt tips om servering och garnering. 

101 Smoothies är en svenskskriven bok, som utgår från vårt utbud av frukt och grönt. Den vann första pris i sin kategori vid Måltidsakademien 2012 och silvermedalj på den internationella Gourmand World Cookbook Awards 2013.

 

Utgivningsdatum: 2017-04-19
Formgivare: Alan Maranik
ISBN: 9789188397072