eliq maranik

101 Smoothies – vitaminrika fruktdrinkar att njuta av, 2019

101 Smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra, näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliqs favoriter – varma och kryddiga smoothies – är ett nytt i denna uppdaterade utgåva.

För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om varma och kryddiga samt smoothiebowls.

Med hjälp av boken lär du dig enkelt att göra supergoda smoothies. Det finns mycket på att vinna att tillaga allt från grunden istället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat.

Boken innehåller även en presentation av varje frukt och grönsak: När på året är de bäst? Var i världen odlas de? När skördas de? Hur  bör de förvaras för att få ut bästa möjliga smak? Dessutom kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att till hands samt tips om servering och garnering.

 

Utgivningsdatum: 2019-04-05
Formgivare: Alan Maranik, Eliq Maranik
ISBN: 9789188397362