Victoria vesterlund

52 Smooties: Wow! Det smakar som en efterrätt!

Det här är inga vanliga gröna eller röda smoothies, bara så du vet. Det smakar faktiskt mer som en efterrätt än en frukost, men varför klassificera vilken typ av måltid som smoothierna i den här boken ska passa in som?

Fördelen är att ingredienserna som används i boken är helt naturliga och väldigt näringstäta, då recepten är naturligt sockerfria, glutenfria och du behöver inte heller hetta upp något eftersom de är baserade på frukter, nötter, frön, grönsaker, extra boosters och kryddor. Om man äter en god smoothie som efterrätt eller fika i stället för en klassisk efterrätt eller fika får man hälsosamma fördelar eftersom en smoothie hydrerar kroppen inklusive underlättar matsmältningen och känns därmed inte heller lika tung i kroppen, och ja, du får massvis med näring i dig som mättar och tillfredsställer! Det här gör ju också att smoothierna passar till frukost, lunch eller middag också om man känner för det.

Dessert till frukost? Why not?! Det viktigaste fokuset på recepten i den här boken är att det ska smaka gudomligt och ge energi. Smoothierna är lika goda som om du åt en dessert. Recepten har inspirerats av klassiska desserter, kakor, bakverk, godis etc runt om från världen men dessa har blivit till en drickbar smoothie i stället och kan med gott samvete intas varje dag då det ger hälsan en boost.

 

Utgivningsdatum: 2023-03-23
ISBN: 9789189722071