ÖRJAN WESTERLUND

52 Whisky du måste dricka innan du dör, 2022

En av våra mest sålda whiskyböcker kommer här i en rejält uppdaterad nyutgåva.

Denna utgåva har nära trettio nya sorter som omsorgsfullt analyserats och valts ut under Örjan Westerlunds sensoriska lupp. Till antalet en ny sort i veckan. Till innehållet whisky som osar torvrök, ler honungssött mot smaklökarna eller är knäckiga som knastrig crème caramel. Här finns gyllene droppar att njuta av på eftermiddagen och efter middagen.

52 whisky du måste dricka innan du dör ger shoppingtips för varje vecka. Du finner presenter till både dig själv och dina vänner.

Boken ger dig en fast punkt i tillvaron när Systembolagets hyllor tycks oöverskådliga och då taxfree-shopen på färjan gungar. Boken täcker in klassiker och nyheter, både för nyfrälsta och ärrade whiskydrickare.

Träffsäkra och underhållande smak- och doftomdömena ger både alldagliga smaknoter som smörkola och torvrök, men även många som urartar till sensoriska höjder av bildäck, bullar, brûlée och banandoftande bakelit.

Urvalet är från världens alla destillerande hörn. Utrymme finns för egna kommentarer. Fördjupning som avslutning i en faktarik ABC-del. Här är kort och gott massor av whisky att avnjuta i lugn och ro, eller vänners stimmiga sällskap. Skål och god läsning!

 

Utgivningsdatum: 2022-09-07
ISBN: 9789188397935