gunnar swenson

Amarone: Amaronefamiljerna och konsten att göra Amarone

Det unika och historiska vinet Amarone är ett av Sveriges mest köpta och mycket populärt i stora delar av världen. Att det dessutom tillhör ett av Italiens tre förnämsta viner öka givetvis intresset. När den nya årgången presenteras i Verona, centralort i vindistriktet Valpolicella, samlas världens vinpress för att prova vinet. 

I den här boken får du läsa om det unika vinets historia, geografi och framställningsmetoder. Du får också en personlig presentation av Amarones ikonproducenter samt de historiska och ledande producenterna som tillsammans utgör sammanslutningen Amarone Families, vars viner alltid ligger i topp i vinjournalisternas vinbedömningar. Du får också ta del av provningsnoteringar för att ge en vägledning vid ditt vinval. 

Boken beskriver hur man kan kombinera Amarone med olika maträtter för härliga smakupplevelser. Dessutom presenteras producenternas egna favoritrestauranger, bra, trevliga restauranger med god mat och bra vinlistor i Valpolicella och i Verona. Hit går de gärna själva och hit tar de sina gäster.  

Vill du planera en egen resa på egen hand till det vackra Valpolicella? Boken innehåller tips på bra ställen att bo på, i den kulturhistoriska staden Verona och bland vingårdar och har också kontaktuppgifter till samtliga producenter, restauranger och hotell. Kartmaterial finns också.

Välkommen till en givande och trevlig läsning, och Buon Viaggio!

Boken tilldelades priset World's second Best Book on European Wines vid Gourmand World Cookbook Awards i Yantai, Kina 2016.

 

Utgivningsdatum: 2015-07-27
Formgivare: Alan Maranik
Fotograf: Gunnar Swenson
ISBN: 9789186287764