frederik zäll

American Fast Food – snabbmat i lugn och ro 

För en tid sen satt jag på en riktigt klassik amerikansk "dinner" och kikade på matsedeln. Det mesta skulle troligtvis smaka sådär, trots att alla rätter kunde bli lyxmåltider om de tillagades med fina råvaror, stor kärlek och gott om tid. Det var så idén till den här boken föddes.

Hur har jag då tänkt? Jo, jag har tagit fram ultimata recept på typiska snabbmatsrätter, garanterat tillagde utan minsta stress eller hets, en sorts fastfood "low'n'slow".

Lyxlagat American Fast Food – snabbmat i lugn och ro innehåller mat av olika ursprung som serveras på i stort sett alla amerikanska diners, BBQ-pits och snabbmatskedjor-klassiker som Sloppy joe's, Beef steak sandwich, Quesadillas, American pan pizza, Mac'n Chesse, Coke float, Milkshakes ... och mycket, mycket annat. Exempelvis ska du inte köpa färdig kryddblandning om du tvunget måste servera tacos till fredagsmyset, gör min Mexican beef taco istället. Den smakar gudomligt!

Hoppas boken inspirerar till finfina måltider och får alla läsare att se på så kallad snabbmat med andra ögon. Fast food som den borde smaka, helt enkelt!

 

Utgivningsdatum: 2015-11-13
Formgivare: Alan Maranik
Fotograf: Frederik Zäll
ISBN: 9789186287856