Catharina Lindeberg Bernhardsson & Margareta Schildt Landgren

Smakfulla bordet: Maten tillsammans med dukningen en totalupplevelse

I boken sammanflätas Catharina Lindeberg Bernhardssons dukningstips och Margareta Schildt Landgrens matrecept till en totalupplevelse som berör alla våra sinnen.

Tonvikten är självklart på det naturliga med mycket grönt, på både bord och tallrik. Catharina och Margareta plockar, lagar och tar in mycket av naturen i såväl dukning som mat för att skapa det smakfulla bordet på ett hållbart sätt.

Bokens 21 teman representerar olika säsonger, såväl fest som vardag. Varje tema kompletteras med text och beskrivning av dukningen samt recept på maten. Tanken är att dukningen tillsammans med maten ska skapa intressanta samtal vid bordet och att det ibland finns möjlighet för var och en att även plocka från dukningen till maten.

Ofta kan bordsdekorationen sedan bli morgondagens måltid och på så sätt värnar man om maten, samtidigt som man slipper svinn och ibland återvinner.

Smakfull som i vacker och estetisk, men som här också tolkas läcker och full av smak!

 

Utgivningsdatum: 2023-10-26
ISBN:
978918972214