Kokboken är kopplad till säsong 1 av SVT:s stora dramasatsning Vår tid är nu. Berättelsen tar avstamp på fredsdagen 1945 och kokboken skildrar det svenska folkhemmets utveckling speglad genom maten på restaurang Djurgårdskällaren.
Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwander som slåss om makten för verksamheten. I kokboken återskapas dåtidens maträtter varsamt anpassade efter dagens smaklökar, med tillgång till dagens råvaror och modern teknik. En del nya rätter har skapats under resans gång, men skulle lika gärna kunna ha funnits på menyn under efterkrigstiden.
Förutom mat och recept innehåller boken också fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, till exempel:
Kokbok nummer två kommer i november 2018, i samband med att säsong två av tv-serien Vår tid är nu sänds på SVT.
Utgivningsdatum: 2017-11-13
Formgivare: Anders Avehall
Fotograf: Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind
ISBN: 9789188397157
Producerad av Frilans Anne Nilsson & Strindlund Design